Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Lorlu İncirli Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ballı lor peynirli kremalı, incirli tart.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Lorlu İncirli Tart

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta (orta boy)
75 g tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı süt

Dolgu:

250 g tatlı lor peyniri
2 yemek kaşığı bal
1 su bardağı krema
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Süslemek için:

1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
2 - 3 adet siyah incir

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Pudra şekeri, şekerli vanilin, yumurta, tereyağı ve sütü ilave edip yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru elinizle bastırarak kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve pişirme

Tatlı lor peyniri, bal, krema ve limon aromasını bir çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız dolguyu kalıptaki tart tabanının üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. İncirleri yıkayıp kurulayın ve dilimleyin. Tartın üzerine cevizleri serpin, incirleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.