Flag

Lorlu İncirli Tart

Yaklaşık 10 dilim
Orta
240 dk.
Ballı lor peynirli kremalı, incirli tart.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta
75 goda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığısüt
Dolgu
250 gtatlı lor peyniri
2 yemek kaşığıbal
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
Süslemek için
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
2 - 3 adetsiyah incir

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Pudra şekeri, şekerli vanilin, yumurta, tereyağı ve sütü ilave edip yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru elinizle bastırarak kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çember oluşturun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve pişirme

Tatlı lor peyniri, bal, krema ve limon aromasını bir çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız dolguyu kalıptaki tart tabanının üzerine dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. İncirleri yıkayıp kurulayın ve dilimleyin. Tartın üzerine cevizleri serpin, incirleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.