Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mayalı Torpiller

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mayalı hamur ile hazırlanan labne peynirli torpiller. Farklı şekilli, partik sunumlu tuzlu atıştırmalıklar.

5 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mayalı Torpiller

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
50 g eritilmiş tereyağı
1 yumurta akı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 yemek kaşığı susam

İç malzeme:

500 g labne peyniri
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
0,5 demet ince doğranmış dereotu
2 adet ince doğranmış yeşilbiber
1 tutam tuz

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık süt, eritilmiş tereyağı ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Kalıpların hazırlanışı

Kartondan 16x16 cm boyutlarında 5 adet kare kesin. Bu kartonları huni şekline getirin, birleşme yerlerini zımbalayıp uç kısımlarına bant yapıştırın. Hunilerin geniş ağız kısımlarındaki fazlalık üçgen bölümleri kesip düz hale getirin. Üzerlerini alüminyum folyo ile kaplayın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Hunilerin dış yüzeyini margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 25x35 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru 1,5 cm genişliğinde şertler şeklinde kesin. Kestiğiniz şerit hamurları ince uçtan başlayarak ve hafif üst üste gelecek şekilde sararak huniyi kaplayın. Bir sonraki şeride geçerken iki ucu hafifçe bastırarak 2 şeridi birbirine yapıştırın. İkinci hamuru da aynı şekilde açıp keserek hunilerin tamamını kaplayın. Fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerlerine susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 Dakika

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Torpilleri yavaşça kalıplarından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Labne peynirini derin bir kaseye alın ve çatal ile karıştırın. Üzerine kurutulmuş domates, dereotu, yeşilbiber ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. İç malzemeyi tatlı kaşığı yardımı ile torpillerin içine doldurun ve servis yapın.