Melek Pasta

(0)
5 7 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Anneler günü için vişne ve çikolata dolgulu nefis pasta tarifi.

12 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Melek Pasta

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
0,5 su bardağı su

Bezeler için:

1 yumurta akı
1 tutam tuz
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu

Dolgu için:

1,5 su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne
0,5 çay bardağı su
0,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Kaplama ve süsleme:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
toz gıda boyası- altın

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Kenarını tereyağı veya margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika

Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.

Fırının 120°C'ye ayarlayın.

3

Bezelerin hazırlanışı ve pişirme

Yumurta akını metal veya cam bir çırpma kabına alın. Tuzu ekleyin ve mikserin yüksek devrinde çırpmaya başlayın. Bu esnada pudra şekerini azar azar ekleyin ve toplam 2-3 dakika çırpın. Limon suyunu ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. 0,5 cm çapındaki düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine melek kanadı şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Kalan karışımından kalp şeklinde bezeler sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika

4

Dolgunun hazırlanışı

Vişneleri tencereye alın. Üzerine su, mısır nişastası ve toz şekeri ilave edip nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

5

Şekillendirme ve dolgu

Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Sütün 1/3'ü ile ıslatın. Pastacı kremasını 2,5 çay bardağı soğuk süt ile çırpın ve yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Üzerine vişnelerin yarısını yayın. Çikolata parçalarının yarısını serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan sütün yarısı ile ıslatın, kalan pastacı kreması, vişne ve çikolata parçaları ile aynı şekilde hazırlayın. Üçüncü kat pandispanyanın iç kısmını kalan süt ile ıslatın ve ters çevirerek üzerine kapatın. 

6

Kaplama ve süsleme

Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

7

Süsleme ve servis

Servisten önce bezelerin uç kısımlarına toz altın gıda boyası sürün. Kalpleri pastanın üzerine, melek kanatlarını da kenarına yerleştirin.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.