Mercimekli Bükme

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Afyon yöresine ait haşhaş ezmeli mercimekli tarif.

12 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mercimekli Bükme

İç malzeme:

1 su bardağı yeşil mercimek
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan (orta boy)
0,5 çay bardağı zeytinyağı

Sürmek için:

0,5 su bardağı siyah haşhaş ezmesi
0,5 çay bardağı zeytinyağı

Hamur:

2,5 su bardağı un
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 poşet Dr. Oetker Karbonat

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Mercimek ve suyu bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve suyunu süzün. Kuru soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte tavaya alın, orta ateşte pembeleşinceye kadar pişirin. Mercimekleri ilave edin ve 1-2 dakika beraber kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Haşhaşı bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağını ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Unu bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, sirke, su, tuz ve karbonatı ekleyin. Elinize hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her ikisini de merdane ile 30 cm çapında yuvarlak açın. Hazırladığınız haşhaşlı karışımdan üzeri için 1 yemek kaşığı ayırın. Kalan haşhaşlı karışımı fırça yardımı ile açtığınız hamurların üzerine sürün. Hamurlardan birini dört kenarından zarf şeklinde katlayın ve ikinci hamurun üzerine koyun. İkinci hamuru da üzerine aynı şekilde katlayın. Buzdolabına alın ve 45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Hamuru buzdolabından çıkarın. Öncelikle 4 eşit parçaya kesin. Sonra her bir hamur parçasını 3 eşit parçaya keserek 12 adet hamur elde edin. Bu hamurlardan birini alıp 8x12 cm boyutlarında dikdörtgen açın. 2 yemek kaşığı mercimekli dolguyu ortaya uzunlamasına koyun. Hamurun iki kısa kenarını üst üste getirerek kapatın. Hamurların tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine ayırdığınız haşhaşı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.