Flag

Merengli Tatlı

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
100 dk.
Çikolata parçalı puding, muskat rendesi, fındık kırığı ve çavdar ekmeği ile hazırlanan karışım üzerinde mereng ile hazırlanan tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (14x25 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2,5 su bardağısüt
2 adetyumurta sarısı
0,5 çay kaşığımuskat rendesi
1 çay bardağıfındık kırığı
1limon kabuğu rendesi
8 dilimçavdar ekmeği (ufalanmış)
Üzeri için
2 adetyumurta akı
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Pudingli karışımın hazırlanışı ve ön pişirme

Puding poşetini çırpma kabına boşaltın. Üzerine süt, yumurta sarısı, muskat rendesi, fındık kırığı, kakao, limon kabuğu rendesi ve ufalanmış çavdar ekmeğini ilave edip mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve pişirin.


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Merengin hazırlanışı ve pişirme

Fırını aynı derecede tekrar açın. Yumurta aklarını bir çırpma kabına alın. Temiz mikser uçları ile, yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Toz şekeri ve şekerli vanilini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı pişirdiğiniz tatlının üzerine yayın. Kaşığın tersi ile yüzeyde şekilli çukurlar oluşturun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkartıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.