Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Merengli Tatlı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata parçalı puding, muskat rendesi, fındık kırığı ve çavdar ekmeği ile hazırlanan karışım üzerinde mereng ile hazırlanan tarif.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Merengli Tatlı

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2,5 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
0,5 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay bardağı fındık kırığı
1 limon kabuğu rendesi
8 dilim çavdar ekmeği (ufalanmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (14x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Pudingli karışımın hazırlanışı ve ön pişirme

Puding poşetini çırpma kabına boşaltın. Üzerine süt, yumurta sarısı, muskat rendesi, fındık kırığı, kakao, limon kabuğu rendesi ve ufalanmış çavdar ekmeğini ilave edip mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve pişirin.

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Merengin hazırlanışı ve pişirme

Fırını aynı derecede tekrar açın. Yumurta aklarını bir çırpma kabına alın. Temiz mikser uçları ile, yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Toz şekeri ve şekerli vanilini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı pişirdiğiniz tatlının üzerine yayın. Kaşığın tersi ile yüzeyde şekilli çukurlar oluşturun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.