Flag

Milföylü Bohça

10 adet
Orta
100 dk.
Kakaolu puding ve vişne dolgulu milföy bohçaları.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
0,5 çay bardağıfındık kırığı
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
10 adetmilföy hamuru
Üzeri için
1 adetyumurta akı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığını ekleyip kaşık ile karıştırın.


Vişne, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Bohçaların hazırlanışı ve pişirme

Milföyleri tezgaha sıralayın, hafif çözülmesi için 5-10 dakika bekletin. Merdane ile her birini 15x15 cm boyutlarına gelinceye kadar açın. Milföylerin ortalarına pudingten birer yemek kaşığı koyun. Üzerlerine hazırladığınız vişneden koyun, milföyleri ikiye katlayarak puding karışımının içinde kalmasını sağlayın. Kapattığınız kısımları ve yanlarını çatal yardımı ile bastırarak yapıştırıp fırın tepsisine sıralayın. Yumurta akını çatal ile çırpıp hamurların üzerine sürün. Toz şeker ile şekerli vanilini karıştırıp yumurta sürülmüş hamurların üzerine serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.