Süt ve pudingi orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve yarılarını dolduracak şekilde kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve en az 1 saat bekletin.
Fırın tepsisini tereyağı ile çok hafif yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Tereyağını eritin. Baklavalık yufkalardan birini fırın tepsisine alın. Üzerine fırça ile her yerine gelecek şekilde çok ince bir tabaka tereyağı sürün. Toz şeker serpin, üzerine file badem serpin ve ikinci yufkayı koyun. Aynı şekilde yağlayın, toz şeker ve file badem serpin ve üçüncü yufkayı koyun. Aynı şekilde yağlayıp kalan toz şeker ve bademleri serpin. Fırına alın ve kızarıncaya kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Fırından alın ve soğumaya bırakın.
Baklavalık yufkaları eliniz ile iri parçalara kırın. Servisten önce pudinglerin üzerine koyun.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar