Flag

Mum Kurabiyeler

Yaklaşık 13 - 14 adet
Orta
130 dk.
Beyaz çikolata kaplı mum şeklinde bademli kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2,5 su bardağıince öğütülmüş kabuksuz badem
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1limon kabuğu rendesi
0,5 çay bardağısüt
50 geritilmiş tereyağı
1yumurta akı
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıöğütülmüş badem
3 - 4 adetkabuksuz badem
Kaplama
80 gbeyaz çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş badem, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine limon kabuğu rendesi, süt, eritilmiş tereyağı ve yumurta akını ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Daha sonra hamuru eliniz ile kısa bir süre yoğurup streç film üzerine alın, 20 cm uzunluğunda ve 6 cm çapında rulo şekline getirerek sarın. Buzdolabının dondurucu bölümüne alın ve 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C


Hamuru dondurucudan çıkarıp bıçak yardımı ile 1,5 cm eninde dilimleyin. Fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine öğütülmüş badem serpin. Bütün bademleri uzunlamasına kesin. Hamurların üzerine mum şeklinde birer adet badem batırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve fırça yardımı ile kurabiyelerin kenarlarını kaplayın. Pişirme kağıdı üzerine sıralayın, çikolata donuncaya kadar bekletin ve servis yapın.