Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mum Kurabiyeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Beyaz çikolata kaplı mum şeklinde bademli kurabiyeler.

Yaklaşık 13 - 14 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mum Kurabiyeler

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2,5 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
0,5 çay bardağı süt
50 g eritilmiş tereyağı
1 yumurta akı

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş badem
3 - 4 adet kabuksuz badem

Kaplama:

80 g beyaz çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş badem, pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine limon kabuğu rendesi, süt, eritilmiş tereyağı ve yumurta akını ilave edin. Mikserin hamur karıştırıcı uçları ile malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Daha sonra hamuru eliniz ile kısa bir süre yoğurup streç film üzerine alın, 20 cm uzunluğunda ve 6 cm çapında rulo şekline getirerek sarın. Buzdolabının dondurucu bölümüne alın ve 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C

Hamuru dondurucudan çıkarıp bıçak yardımı ile 1,5 cm eninde dilimleyin. Fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine öğütülmüş badem serpin. Bütün bademleri uzunlamasına kesin. Hamurların üzerine mum şeklinde birer adet badem batırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve fırça yardımı ile kurabiyelerin kenarlarını kaplayın. Pişirme kağıdı üzerine sıralayın, çikolata donuncaya kadar bekletin ve servis yapın.