Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Muska Poğaça

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Maydanoz ve tulum peyniri dolgulu mayalı muska poğaça.

Yaklaşık 10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Muska Poğaça

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
100 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz

Dolgu:

1,5 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri
1 demet ince doğranmış maydanoz

Sürmek için:

50 g eritilmiş margarin
0,5 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Rendelenmiş tulum peyniri ve maydanozu karıştırın. Eritilmiş margarin ve sıvı yağı bir kaseye alın ve karıştırın.

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 30x40 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamurları uzun taraflarında 7-8 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Şerit hamurların üzerlerine birer yemek kaşığı yağ karışımı sürün. Dolgu malzemesinden bir miktar alıp hamurun uç kısmına koyun ve muska şeklinde katlayın. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.