Flag

Muzlu Parfe

8 - 10 dilim
Orta
280 dk.
Hazırlaması kolay karamel soslu muzlu parfe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x20 cm)

Malzemeler

Parfe karışımı
1 adetmuz
1 poşetDr. Oetker Crème Olé Muz Aromalı
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıkrema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Karamel sos
1 çay bardağıtoz şeker
30 gtereyağı
0,5 çay bardağıkrema

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Crème Olé Muz Aromalı
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Muzun yarısını 0,5 cm kalınlığında kesin ve kalıbın tabanına boşluk kalmayacak şekilde sıralayın. Kalan yarım muzu küçük küpler şeklinde kesin.

2

Parfenin hazırlanışı

1,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.


Yarım su bardağı soğuk sütü ayrı bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız Crème Olé'yi ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine bademleri ve küp şeklinde doğradığınız muzları ilave edip kaşık ile karıştırın. Karışımı kalıba alın ve düzgünce yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 4-5 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Şeker eriyip karamel rengi olunca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Kremayı ilave edin ve 1 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve arada karıştırarak soğutun.

Parfeyi dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın. Muzların üzerine karamel sosu dökün ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.