Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Nar Soslu Bezeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nar sosu ile servis edilen pembe bezeler.

2 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Nar Soslu Bezeler

Beze:

4 yumurta akı
1 tutam tuz
2 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı limon suyu
5 - 6 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Sos için:

1 çay bardağı taze sıkılmış nar suyu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayıklanmış nar

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 120 °C

Turbo pişirme: 110 °C

2

Bezelerin hazırlanışı ve pişirme

Yumurta akları ve tuzu mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Şekerli vanilin ve limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha çırpın. Jel renklendiriciyi karışımın üzerine farklı noktalara damlatın. Kaşık ile alttan üste doğru yavaşça karıştırarak renklendiriciyi tam yedirmeden hareli olmasını sağlayın. Karışımı kaşık ile alıp pişirme kağıdı üzerine 8-10 cm çapında iki adet top şeklinde yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Süre sonunda fırın ısısını 50°C'ye düşürüp 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Sosun hazırlanışı ve servis

Nar suyu, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve üzerine nar tanelerini ilave edin, arada karıştırarak soğutun. Bezeleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine nar sosu dökün ve servis yapın.