Narlı Tart

(0)
5 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pastacı kreması dolgulu kakaolu narlı tart.

10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Narlı Tart

Hamur:

2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tutam tuz
1 yumurta akı
125 g soğuk tereyağı (küp şeklinde doğranmış)

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Pasta jölesi:

1 poşet Dr. Oetker Kırmızı Pasta Jölesi
8 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı ayıklanmış nar

Kalıp:

Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir Oval Pişirme Çerçevesi 26-38 cm

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbın ölçüsünü 30 cm boyutuna ayarlayın ve tepsiye koyun. Kalıbın kenarlarını margarin ile yağlayın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri, kakao ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta akı ve soğuk tereyağı parçalarını ekleyip fazla ezmeden parmak uçları ile yoğurun. Hamurun yarısını kalıbın içine yayın. Kalan hamur ile parmaklarınız ile hafifçe bastırarak kalıbın iç kısmına 3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun. Tepsi ile birlikte buzdolabına alın ve 10-15 dakika bekletin. 

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve pastacı kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile 3 dakika çırpın. Buzdolabında beklettiğiniz hamuru çıkarın ve çatal ile birçok yerinden delin. Hazırladığınız kremayı hamurun üzerine yayın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

4

Pasta jölesi

Pasta jölesi ve toz şekeri bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Arada karıştırarak 20 dakika soğutun. Soğuyan tartın üzerine nar tanelerini serpin. Üzerine beklettiğiniz pasta jölesini kaşık ile azar azar dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.