Flag

Öğretmenler Günü Pastası

Yaklaşık 20 dilim
Zor
270 dk.
Çikolata parçaları ve muz dolgulu öğretmenler günü pastası.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir Kare Pişirme Çerçevesi 24-46 cm

Malzemeler

Hamur
2 paketDr. Oetker Pandispanya Un
6yumurta
1 su bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
3 adetmuz
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplamak için
1 paketDr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
50 gyumuşak margarin
160 gbitter çikolata
Süslemek için
1 paketDr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 28x33 cm boyutlarına ayarlayın, fırın tepsisine oturtun ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Bir adet pandispanya unu çırpma kabına alın. Üzerine 3 yumurta ve yarım su bardağı su ilave edin. Mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, kaşık ile eşit şekilde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Süre sonunda pandispanyayı fırından çıkarın ve fırını kapatmayın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve aynı ölçülerde bir pandispanya daha pişirin. 

3

Dolgu hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pastacı kremasını ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Pandispanyalardan birini servis tabağına alın ve hazırladığınız dolguyu üzerine yayın. Muzları dilimleyin ve kremanın üzerine sıralayın. Çikolata parçalarını serpin, ikinci pandispanya ile üzerini kapatın ve eliniz ile hafifçe bastırın.

4

Kaplama ve süsleme

Süt ve margarini çırpma kabına alın, üzerine pasta kremasını ilave edin. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastanın yan kısımlarını kaplayın. Üst kenarlara kara tahta çerçevesi şeklinde 3 cm genişliğinde krema sıkın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin, 5-10 dakika bekletip pastanın üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süsleme glazürleri ile kara tahta şeklinde süsleyin, pasta süslerini sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.