* Öğretmenler Günü Pastası 2
2 paket | Dr. Oetker Pandispanya Un |
6 | yumurta |
1 su bardağı | su |
1 poşet | Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli |
2 su bardağı | süt |
1 poşet | Dr. Oetker Krem Şanti |
1 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
3 adet | muz |
1 paket | Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları |
1 paket | Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması |
1,5 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
50 g | yumuşak margarin |
160 g | bitter çikolata |
1 paket | Dr. Oetker Süsleme Glazürü |
1 poşet | Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek |
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir Kare Pişirme Çerçevesi 24-46 cm |
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 28x33 cm boyutlarına ayarlayın, fırın tepsisine oturtun ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Bir adet pandispanya unu çırpma kabına alın. Üzerine 3 yumurta ve yarım su bardağı su ilave edin. Mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, kaşık ile eşit şekilde yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda pandispanyayı fırından çıkarın ve fırını kapatmayın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve aynı ölçülerde bir pandispanya daha pişirin.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pastacı kremasını ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Pandispanyalardan birini servis tabağına alın ve hazırladığınız dolguyu üzerine yayın. Muzları dilimleyin ve kremanın üzerine sıralayın. Çikolata parçalarını serpin, ikinci pandispanya ile üzerini kapatın ve eliniz ile hafifçe bastırın.
Süt ve margarini çırpma kabına alın, üzerine pasta kremasını ilave edin. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastanın yan kısımlarını kaplayın. Üst kenarlara kara tahta çerçevesi şeklinde 3 cm genişliğinde krema sıkın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin, 5-10 dakika bekletip pastanın üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süsleme glazürleri ile kara tahta şeklinde süsleyin, pasta süslerini sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.