Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Öğretmenler Günü Pastası 2

(0)
4 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata parçaları ve muz dolgulu öğretmenler günü pastası.

Yaklaşık 20 dilim

biraz zaman alır 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Öğretmenler Günü Pastası 2

Hamur:

2 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
6 yumurta (orta boy)
1 su bardağı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
3 adet muz
1 paket Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplamak için:

1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin
2 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek

Kalıp:

Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir Kare Pişirme Çerçevesi 24-46 cm

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 28x33 cm boyutlarına ayarlayın, fırın tepsisine oturtun ve kenarlarını margarin ile yağlayın.  Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Bir adet pandispanya unu çırpma kabına alın. Üzerine 3 yumurta ve yarım su bardağı su ilave edin. Mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba alın, kaşık ile eşit şekilde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Süre sonunda pandispanyayı fırından çıkarın ve fırını kapatmayın. 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve aynı ölçülerde bir pandispanya daha pişirin. 

3

Dolgu hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pastacı kremasını ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Pandispanyalardan birini servis tabağına alın ve hazırladığınız dolguyu üzerine yayın. Muzları dilimleyin ve kremanın üzerine sıralayın. Çikolata parçalarını serpin, ikinci pandispanya ile üzerini kapatın ve eliniz ile hafifçe bastırın.

4

Kaplama ve süsleme

Süt ve margarini çırpma kabına alın, üzerine pasta kremasını ilave edin. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız pastanın yan kısımlarını kaplayın. Üst kenarlara kara tahta çerçevesi şeklinde 3 cm genişliğinde krema sıkın. Glazürleri sıcak suda eritip pastanın üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süsleme glazürleri ila kara tahta şeklinde süsleyin, pasta süslerini sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.