Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pastacı Kremalı Çerezli Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Farklı kuru yemişlerle hazırlanan tart tam bir lezzet şöleni.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pastacı Kremalı Çerezli Tart

Tart:

2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı toz şeker
150 g yumuşak margarin
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 adet elma (küp şeklinde doğranmış)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
0,5 su bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Toz şeker, margarin, yumurta ve şekerli vanilini ilave edip yoğurun. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru uzun rulo haline getirin. Kalıbın kenarlarına döşeyip elinizle bastırarak 3-4 cm yüksekliğinde kenar oluşturun.

3

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine döküp kaşık ile yayın.

Elma, toz şeker, tarçın, kuru kayısı, kuru üzüm ve cevizi derin bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Pastacı kremasının üzerine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.