Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pastacı Kremalı Portakallı Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Portakal lezzetinde, krema dolgulu şahaser kurabiye nasıl yapılır?

Yaklaşık 30 - 35 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pastacı Kremalı Portakallı Kurabiye

Hamur:

100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tutam tuz

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 portakal kabuğu rendesi

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Margarin, toz şeker, portakal suyu ve şekerli vanilini çırpma kabına alın, mikserin çırpıcı uçları ile 2 dakika çırpın. Ayrı bir kapta un, hamur kabartma tozu ve tuzu karıştırın, hazırladığınız karışıma ilave edin ve yoğurun. Hamuru 30 cm uzunluğunda rulo yapın, streç filme sarıp buzdolabında 25-30 dakika bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Süre sonunda hamuru buzdolabından alın ve bekletmeden bıçak yardımı ile 1 cm genişliğinde dilimleyin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

2

Şekillendirme ve servis

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. 0.7 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine sıkın, portakal kabukları ile süsleyin ve servis yapın.