Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Patatesli Kek

(0)
4 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Minik küpler şeklinde patatesler, maydanoz ve baharatlarla hazırlanan börek tadında bir tuzlu kek.

Yaklaşık 12 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patatesli Kek

Hamur:

3 adet patates (orta boy)
3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 demet ince doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı susam

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve zar büyüklüğünde küçük küpler şeklinde doğrayın.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurtaları mikserin en yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Sıvı yağ, yoğurt ve sade kek karışımını ilave edip çırpmaya devam edin. Tuz, pul biber, karabiber ve maydanozu ekleyerek 1 dakika daha çırpın. Patatesleri ilave edip kaşık ile karıştırın. Kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerine susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.