Patatesleri iyice yıkayıp yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sudan alıp fazla bekletmeden kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Kıyma ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alıp kavurun. Ocaktan alın, üzerine püre haline getirilmiş patates, tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın.
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine tuz, yoğurt, sıvı yağ, margarin ve yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. İç malzemeden koyup yayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerlerini kapatıp buzlukta 30 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Rulo hamurları buzluktan çıkarıp bıçak ile 1- 1,5 cm genişliğinde dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık olarak servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular