32x40 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta sarıları, su, toz şeker ve tuzu bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız hamura azar azar ekleyerek spatula yardımı ile yapıyı söndürmeden karıştırın. Fırın tepsisine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden ters çevirerek aynı ölçülerde kestiğiniz pişirme kağıdının üzerine koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.
Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine jelatini azar azar dökerek el çırpıcısı ile sürekli karıştırın. Krem peynir ve tuzu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Jambonları küçük kareler şeklinde kesin. Maydanoz ve kestiğiniz jambonları ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın.
Soğuyan ruloyu açın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı üzerine yayın ve tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular