Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pazılı Kiş

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pazı ve krema ile hazırlanan mayalı tarif.

Yaklaşık 6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pazılı Kiş

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
0,5 çay kaşığı tuz
100 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 yumurta (orta boy)

Dolgu:

500 g pazı
0,5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta (orta boy)
1 çay kaşığı karabiber
0,5 su bardağı krema
1,5 su bardağı tulum loru

Üzeri için:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 14 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine maya poşetini ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, eritilmiş tereyağı, ılık süt ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 30 dakika bekletin.

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

Pazının sadece yaprak kısımlarını alıp yıkayın ve çok ince doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpin, karıştırıp elinizle sıkarak fazla suyunu çıkarın. Sıvı yağ, yumurta, karabiber, krema ve tulum lorunu derin bir kaba alın ve karıştırın. Pazıları da ilave edip tekrar karıştırın.

3

Pişirme ve servis

Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini elinizle bastırarak kalıpların tabanlarını ve yanlarını kaplayacak şekilde yayın. İçlerine pazılı karışımı doldurun. Kalıpları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin. Pişirmenin son 10 dakikasında üzerlerine kaşar peyniri rendesini serpin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.