Flag

Pembe Bulutlar

Yaklaşık 6 - 7 dilim
Orta
360 dk.
Tavukgöğsü, orman meyveli krem şanti ve krokanla hazırlanan parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Krokan
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 su bardağıiri kırılmış ceviz
0,5 su bardağıiri kırılmış fındık
Krema
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin
1 poşetDr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için
2 yemek kaşığısüt
Kaplama
2 - 3 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
Picture - Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1

Krokanın hazırlanışı

Yarım çay bardağı toz şekeri çelik bir tavaya alın. Kısık ateşte karıştırmadan şeker eriyinceye kadar bekletin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın, üzerine ceviz ve fındığı ekleyip karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Donan krokandan üzeri için 2-3 büyük parça ayırın. Kalan krokanı küçük parçalara bölün.

2

Parfenin hazırlanışı

Sütü tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 25 g margarini ekleyin ve 4-5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


1,5 çay bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.Tavukgöğsünü çırpma kabına alıp mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. 15 cm çapındaki derin bir kasenin iç kısmını margarin ile yağlayın ve streç film ile kaplayın. Streç filme fırça yardımı ile süt sürün. Üzerine Antep fıstığını serperek her tarafına yapışmasını sağlayın. Kalıbın içine 2 yemek kaşığı tavukgöğsü koyup üzerine bir miktar krokan serpin. Üzerine krem şantiden 1-2 yemek kaşığı koyup tekrar tavukgöğsü koyun ve krokan serpin. Malzemelerin tamamı bitinceye kadar aynı sıralama ile kaseye doldurun. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.


Süsleme ve servis

Parfeyi buzluktan çıkarıp 30 dakika bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve streç filmini ayırın. Krokan ve çilek ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.