Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pembe Glazürlü Kakaolu Kek

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı fındık kreması ve fındık kırığı ile hazırlanan ve pembe pudra şekeri ile süslenen kek tarifi.

10 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pembe Glazürlü Kakaolu Kek

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kakaolu fındık kreması
1 çay bardağı iri kırılmış fındık

Üzeri için:

2 poşet Dr. Oetker Pembe Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı su

Kalıp:

Dr. Oetker Profi Serisi Alman Pastası Kalıbı 26 cm

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamur

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Kakaolu fındık kremasını ekleyin ve mikserin düşük devrinde kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek yaklaşık 1 dakika daha düşük devirde çırpmaya devam edin. Fındık kırıklarını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Keki fırından çıkarın. 5 dakika bekletip kalıptan ters çevirerek çıkarın ve soğumaya bırakın.
 

3

Süslemenin hazırlanışı

Pudra şekerini bir kaseye alın. Üzerine suyu ilave edin ve iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve kekin üzerini süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.