Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Peynirli Domatesli Ekmek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Peynirli Domatesli Ekmek

Hamur:

4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç malzeme:

1 adet küp şeklinde doğranmış kırmızıbiber
1 adet küp şeklinde doğranmış yeşilbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kekik
2 çay kaşığı biberiye

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ve tuzu ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Kırmızıbiber, yeşilbiber ve zeytinyağını bir tavaya alın. Orta ateşte fazla kızartmadan 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alın, üzerine kurutulmuş domatesleri ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peynir, kekik ve biberiyeyi ilave edip karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp eliniz ile biraz bastırarak açın. Üzerine iç malzemeyi ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru 25 cm uzunluğunda rulo haline getirip kalıbın içine yerleştirin. Üzerini kapatıp 15-20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından alın, 10 dakika bekleyin ve kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.