Flag

Peynirli Rulolar

16 adet
Orta
120 dk.
Peynir dolgulu bu atıştırmalık tarife çörek, börek, kruvasan diyebilirisiniz. Biz kısaca rulolar dedik:))
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtuz
50 geritilmiş margarin
1 su bardağıılık süt
1yumurta akı
Hamura sürmek için
50 gyumuşak margarin
Dolgu
1 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için
1yumurta sarısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Tuz, eritilmiş margarin, süt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta 16 cm çapında açıp aralarına margarin sürerek üst üste koyun. En üstteki hamura margarin sürmeyin. Üst üste olan hamurları merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve üçgen şeklinde 16 eşit parçaya kesin. Hamurların geniş tarafına peynir koyup rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 10 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.