Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Peynirli Rulolar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Peynir dolgulu bu atıştırmalık tarife çörek, börek, kruvasan diyebilirisiniz. Biz kısaca rulolar dedik:))

16 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Peynirli Rulolar

Hamur:

3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
50 g eritilmiş margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta akı

Hamura sürmek için:

50 g yumuşak margarin

Dolgu:

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Tuz, eritilmiş margarin, süt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta 16 cm çapında açıp aralarına margarin sürerek üst üste koyun. En üstteki hamura margarin sürmeyin. Üst üste olan hamurları merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve üçgen şeklinde 16 eşit parçaya kesin. Hamurların geniş tarafına peynir koyup rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 10 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.