Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pırasa Tava

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mısır unlu pırasalı Karadeniz tarifi.

Yaklaşık 4 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pırasa Tava

Malzemeler:

3 adet ince doğranmış pırasa
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı yoğurt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı Dr. Oetker Karbonat
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı mısır unu

Pişirmek için:

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

İnce doğranmış pırasayı derin bir kaba alın. Üzerine kaynatılmış su dökün ve 5 dakika bekletin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Pırasayı eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Pırasa, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, karbonat, tuz, karabiber ve pul biberi derin bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile karıştırın. Üzerine mısır ununu ekleyip iyice karıştırın.

24 cm çapındaki yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan bir kepçe dolusu alıp tavaya dökün. Kepçenin tersi ile hamuru biraz yayın. Orta ateşte kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Her bir hamur için tavayı tekrar yağlayın. Hamurun tamamını aynı şekilde pişirin. Sıcak servis yapın.