Portakallı Bademli İrmik Tatlısı

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Portakal ve badem ile süslenen, hazırlaması pratik sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Yaklaşık 8 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Portakallı Bademli İrmik Tatlısı

Hamur:

50 g yumuşak margarin
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Islatmak için:

0,5 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker

Krema:

1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
1 su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı süt
25 g margarin

Üzeri için:

0,5 su bardağı çiğ badem
3 adet portakal
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
1,5 çay bardağı su

Kalıp:

Oval kalıp (18x28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine un, nişasta ve hamur kabartma tozunu ekleyin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Yarım su bardağı ılık süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Keki fırından çıkarıp bekletmeden üzerine ılık şekerli sütü dökün. Keki soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

1 su bardağı portakal suyu ve 1,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kalıptaki kekin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

4

Süsleme ve servis

Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. Kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Portakalların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Bademlerle birlikte irmik tatlısının üzerine sıralayın.

Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı portakal suyu ve 1,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1-2 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile portakal ve bademlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde dökün. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.