Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine un, nişasta ve hamur kabartma tozunu ekleyin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Yarım su bardağı ılık süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Keki fırından çıkarıp bekletmeden üzerine ılık şekerli sütü dökün. Keki soğumaya bırakın.
1 su bardağı portakal suyu ve 1,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kalıptaki kekin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. Kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Portakalların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Bademlerle birlikte irmik tatlısının üzerine sıralayın.
Toz şeker, su ve portakal suyunu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile portakal ve bademlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde dökün. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:200 dk.OrtaYaklaşık 8 kişilik