Flag

Portakallı Bademli İrmik Tatlısı

Yaklaşık 8 kişilik
Orta
200 dk.
Portakal ve badem ile süslenen, hazırlaması pratik sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Oval kalıp (18x28 cm)

Malzemeler

Hamur
50 gyumuşak margarin
3 yemek kaşığıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Islatmak için
0,5 su bardağıılık süt
1 yemek kaşığıtoz şeker
Krema
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
1 su bardağıportakal suyu
1,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Üzeri için
0,5 su bardağıçiğ badem
3 adetportakal
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay bardağısu
1 çay bardağıportakal suyu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine un, nişasta ve hamur kabartma tozunu ekleyin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Yarım su bardağı ılık süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Keki fırından çıkarıp bekletmeden üzerine ılık şekerli sütü dökün. Keki soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı

1 su bardağı portakal suyu ve 1,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kalıptaki kekin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

4

Süsleme ve servis

Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. Kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Portakalların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Bademlerle birlikte irmik tatlısının üzerine sıralayın.


Toz şeker, su ve portakal suyunu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile portakal ve bademlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde dökün. Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.