Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pratik Şöbiyet

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İrmik tatlısı ve badem dolgulu pratik ve lezzetli şöbiyet tarifi.

Yaklaşık 10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pratik Şöbiyet

Malzemeler:

6 adet baklavalık yufka
75 g eritilmiş tereyağı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 çay bardağı iri kırılmış badem
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon

Şurup:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Süslemek için:

2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye boşaltıp üzerine irmik tatlısı poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edip ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Badem kırığı ve limon aromasını ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Yufkaların tamamını, her birinin arasına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste sıralayın. 10x10 cm boyutlarında kareler elde edecek şekilde kesin. Her karenin üzerine 2 tatlı kaşığı irmik tatlısı koyun ve ikiye katlayarak üçgen şeklinde kapatın. Üçgenlerin fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine tereyağı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin. Üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.