Sütü tencereye boşaltıp üzerine irmik tatlısı poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edip ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin. Badem kırığı ve limon aromasını ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yufkaların tamamını, her birinin arasına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste sıralayın. 10x10 cm boyutlarında kareler elde edecek şekilde kesin. Her karenin üzerine 2 tatlı kaşığı irmik tatlısı koyun ve ikiye katlayarak üçgen şeklinde kapatın. Üçgenlerin fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine tereyağı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin. Üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar
Hazırlama:100 dk.OrtaYaklaşık 10 adet