Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pudingli Cupcake’ler

(0)
5 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çİkolatalı Hindistan cevizli puding dolgulu muffinler.

Yaklaşık 14 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pudingli Cupcake’ler

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Hindistan Cevizli Puding
2 su bardağı süt
3 - 4 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Hamur:

1,5 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı sıvı yağ
0,5 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kalp

Kalıp:

Renkli kağıt muffin kalıbı (5 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltı. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kayısıları ekleyin ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Toz şeker, yumurta, sıvı yağ, süt ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp karışımın üzerine eleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın.

Hamurdan tepeleme birer tatlı kaşığı alıp muffin kalıplarına koyun ve yayın. Pudingten birer tatlı kaşığı alıp hamurların üzerine koyun. Aynı şekilde devam ederek, hamur, puding ve en üstlere hamur koyun. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Süsleme ve servis

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerine şekilli olarak sıkın. Pasta süsleri ile süsleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.