Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pudingli Parfe 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bitter çikolatalı puding, tavukgöğsü ve krem şanti ile hazırlanan ahududulu parfe.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pudingli Parfe 2

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı fındık kırığı
1 su bardağı ahududu

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tavukgöğsü

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Puding

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun.

3

Krem şanti

Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.

4

Parfe karışımı

Krem şantinin yarısını pudingin üzerine ekleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Kalıbın içine streç film serin. Hazırladığınız pudingi kalıba dökün.

Soğuyan tavukgöğsünü mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine kalan krem şantiyi ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine fındık kırığı ve ahududuyu ilave edip kaşık ile yavaşça karıştırın. Kalıptaki pudingin üzerine uzunlamasına orta kısma dökün ve düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin ve ters çevirerek kalıptan çıkarın. Streç filmi çıkarıp arzuya göre krem şanti ve ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.