Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ramazan Pidesi

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ev yapımı, kolay ve gerçek Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır? Mis gibi kokusu, nefis lezzeti ve çıtırlığı ile çok beğeniliyor.

4 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ramazan Pidesi

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
½ çay bardağı ılık su
5 - 5 ½ su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 ½ su bardağı ılık süt
½ çay bardağı ılık su
50 g eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

1 yumurta (orta boy)
susam
çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye boşaltın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tuz, süt, su ve eritilmiş tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

İki adet fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180 °C

Alt-üst pişirme: 190 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında yuvarlak pide şeklinde açın ve fırın tepsilerine yerleştirin. Elinizi su ile ıslatın ve pidelerin kenarlarına parmak uçlarınız ile bastırarak çukurlar oluşturun. Yumurtayı çatal yardımı ile çırpın ve pidelerin üzerine sürün. Susam ile çörek otu serpin ve 20 dakika bekletin. Tepsileri fırına yerleştirin ve pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Ramazan Pidesi

Porsiyon / Servis 100 g / ml