Flag

Renkli Kalp Kurabiyeler

Yaklaşık 30 - 35 adet
Orta
120 dk.
Farklı renklerde süslenmiş kurabiye tarifi, özel günleriniz için uygundur.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1limon kabuğu rendesi
125 gyumuşak margarin
Üzeri için
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığısu
Süslemek için
Dr. Oetker Süsleme Glazürü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 30 dakika bekletin.

2

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda hamuru kısa bir süre yoğurun ve 3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Pudra şekerini bir kaseye eleyin. Üzerine suyu azar azar ekleyerek kaşık ile iyice karıştırın. Bekletmeden kurabiyelerin üzerine yayın ve donuncaya kadar bekletin.


Süsleme glazürü tüpleri ile süsleyip servis yapın.