Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Renkli Kokos Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Jel renklendirici ve Hindistan cevizi ile süslenen şirin kurabiyeler.

Yaklaşık 25 - 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Renkli Kokos Kurabiye

Hamur:

175 g yumuşak margarin
1 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 2,5 su bardağı un

Süslemek için:

4 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 tatlı kaşığı limon suyu
25 - 30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 - 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
30 - 35 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, yumurta, pudra şekeri ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine unu ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamuru 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, fırın tepsisine yarım ay şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

2 yemek kaşığı pudra şekerini 1 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırın. Kırmızı jel renklendiriciyi ilave edin ve iyice karıştırın. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi ekleyip karıştırarak koyu kıvamlı bir glazür elde edin. Yeşil jel renklendirici ekleyerek aynı ölçülerde bir glazür daha hazırlayın. Soğuyan kurabiyelerin iki ucunu glazüre bulayın. Glazürler donduktan sonra servis yapın.