Renkli Köstebek Pasta

(0)
5 16 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Jel Renklendiriciler ile 4 farklı renkte hazırlanan çilekli köstebek pasta tarifi.

10 - 12 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Renkli Köstebek Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Köstebek Pasta
100 g yumuşak margarin
2 yumurta
7 - 8 yemek kaşığı süt

Dolgu ve krema:

3,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
20 - 25 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
30 - 35 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
30 - 35 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
25 - 30 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1,5 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Ambalajdan çıkan un karışımını çırpma kalıbına boşaltın. Üzerine margarin, yumurta ve sütü ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki servis tabağına alın. Kenarından 1 cm pay kalacak şekilde kaşık yardımı ile 0,5 cm derinliğinde oyun. Kek kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Küp şeklinde kesilmiş çilekleri tabanın oyulan kısmına kaşık ile iyice yayın ve üzerine paketin içinden çıkan çikolata parçalarını serpin.

4

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme

Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krema karışımını ilave edin. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kremayı eşit miktarda 4 ayrı kaba bölün. Her kremaya ayrı renk jel renklendirici ekleyin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. 4 farklı renkteki kremayı köstebek pasta tabanının üzerine, orta kısım kubbe olacak şekilde, yana yana ve uzunlamasına koyun. 

Ufalanmış kek kırıntılarına renkli çubukları ekleyin ve karıştırın. Kremanın üzerine hafifçe bastırarak ve kremayı tamamen kaplayacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabına alın ve yaklaşık 2 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.