Flag

Renkli Köstebek Pasta

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Dr. Oetker Jel Renklendiriciler ile 4 farklı renkte hazırlanan çilekli köstebek pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Köstebek Pasta
100 gyumuşak margarin
2yumurta
7 - 8 yemek kaşığısüt
Dolgu ve krema
3,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
20 - 25 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
30 - 35 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
30 - 35 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
25 - 30 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1,5 su bardağıküp şeklinde doğranmış çilek
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Köstebek Pasta
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Ambalajdan çıkan un karışımını çırpma kalıbına boşaltın. Üzerine margarin, yumurta ve sütü ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki servis tabağına alın. Kenarından 1 cm pay kalacak şekilde kaşık yardımı ile 0,5 cm derinliğinde oyun. Kek kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Küp şeklinde kesilmiş çilekleri tabanın oyulan kısmına kaşık ile iyice yayın ve üzerine paketin içinden çıkan çikolata parçalarını serpin.

4

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme

Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krema karışımını ilave edin. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kremayı eşit miktarda 4 ayrı kaba bölün. Her kremaya ayrı renk jel renklendirici ekleyin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. 4 farklı renkteki kremayı köstebek pasta tabanının üzerine, orta kısım kubbe olacak şekilde, yana yana ve uzunlamasına koyun. 

Ufalanmış kek kırıntılarına renkli çubukları ekleyin ve karıştırın. Kremanın üzerine hafifçe bastırarak ve kremayı tamamen kaplayacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabına alın ve yaklaşık 2 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.