Flag

Sakızlı Muhallebili Kup

Yaklaşık 5 - 6 kup
Orta
50 dk.
Böğürtlen ve muz ile lezzetlenen kup..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Böğürtlen reçeli yerine taze böğürtlen veya ahududu kullanabilirsiniz: 1 su bardağı böğürtlen veya ahududuyu 3 yemek kaşığı toz şeker ile 2-3 dakika kaynatın, muz dilimlerini ekleyip 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Sakızlı muhallebi karışımı
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
25 gmargarin
2 adetmuz
4 - 5 yemek kaşığıböğürtlen reçeli

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Muhallebinin hazırlanışı

Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp margarini ekleyin, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun.

2

Muzların kabuklarını soyup dilimleyin. Reçeli ve muz dilimlerini yağsız bir tavaya alın. Orta ateşte karıştırarak 1 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Servisten önce sakızlı muhallebiyi buzdolabından çıkartın, bir çırpma kabına alın ve mikser ile 5 dakika çırpın. Aralara böğürtlen reçeli ve muz dilimleri koyarak kuplara paylaştırın ve servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Böğürtlen reçeli yerine taze böğürtlen veya ahududu kullanabilirsiniz: 1 su bardağı böğürtlen veya ahududuyu 3 yemek kaşığı toz şeker ile 2-3 dakika kaynatın, muz dilimlerini ekleyip 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.