Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şans Yıldızları

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Fındık ezmesi, bal, esmer şekerle hazırlanan yıldız şekilli kurabiye tarifi.

Yaklaşık 30 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şans Yıldızları

Hamur:

3 su bardağı un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
0,5 çay bardağı esmer şeker
0,5 çay bardağı bal
1 çay bardağı fındık ezmesi

Üzeri için:

1 yemek kaşığı bal
50 g bitter çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, esmer şeker, bal ve fındık ezmesini ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Birisi 5-6 cm büyüklüğünde, diğeri de 3-4 cm büyüklüğünde olan iki ayrı yıldız şeklinde kurabiye kalıbı ile hamurdan yıldızlar kesin. Eşit sayıda küçük ve büyük yıldız hazırlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Süsleme ve servis

Büyük kurabiyelerin üzerine 2-3 damla bal döküp üzerine küçük kurabiyeleri yapıştırın.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Çikolata donuncaya kadar bekletip servis yapın.