Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şeftalili Köstebek Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeftali ile hazırlanan köstebek pasta ile farklı bir lezzet yakalayın.

10 - 12 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şeftalili Köstebek Pasta

Hamur için:

1 paket Dr. Oetker Köstebek Pasta
100 g yumuşak margarin
2 yumurta (orta boy)
Yaklaşık 7 - 8 yemek kaşığı süt

Dolgu:

4 adet şeftali
1 çay bardağı su
0,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığı toz şeker

Krema için:

3,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını çırpma kalıbına boşaltın. Üzerine margarin, yumurta ve sütü ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Şeftalilerin hazırlanışı

3 adet şeftalinin kabuklarını soyup ince dilimleyin ve tencereye alın. Üzerine su, mısır nişastası ve toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Kaynama başlayınca 1-2  dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki servis tabağına alın. Kenarından 1 cm pay kalacak şekilde kaşık yardımı ile 0,5 cm derinliğinde oyun. Kek kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Soğuyan şeftali dilimlerini tabanın oyulan kısmına sıralayın.

Ayırdığınız şeftaliyi küçük küpler şeklinde doğrayın. Sütü çırpma kabına alın ve üzerine krema karışımını ilave edin. Mikser ile yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Çikolata parçaları ve doğradığınız şeftaliyi ilave edin ve  kısa bir süre daha çırpın. Kremayı şeftalilerin üzerinden başlayarak tabanı tamamen kaplayacak şekilde yayın ve kubbe şekli verin. Ufalanmış kek kırıntılarını kremanın üzerine hafif içe bastırarak ve kremayı tamamen kaplayacak şekilde serpin. Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin sonra dilimleyerek servis yapın.