Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Şirin Düğmeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şirin tereyağlı kurabiyeleri hazırlarken çocuklar da eşlik edebilir.

Yaklaşık 45 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Şirin Düğmeler

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 g tereyağı
2 yumurta sarısı
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı süt

Üzeri için:

70 g bitter çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine küp şeklinde kesilmiş tereyağını, yumurta sarılarını, pudra şekeri, şekerli vanilin ve sütü ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika karıştırın. Karışımı eliniz ile iyice yoğurup buzdolabında 30 dakika bekletin. Süre sonunda hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her birini 15-20 cm uzunluğunda rulo yapın ve dondurucuda 30 dakika bekletin.

2

Pişirme ve süsleme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Hamurları dondurucudan çıkarıp bıçak ile 0,5 cm kalınlığında dilimleyin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve kurabiyeleri süsleyin. Çikolatalar donunca servis yapın.