Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Siyah - Beyaz Kurabiyeler

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Nasıl yapılır, temel malzemeleri nelerdir? Kolay ve az malzemeli iki renkli şirin kurabiyeler yeni yıl ikramlarınız için ideal.

Yaklaşık 90 adet

çok pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Siyah - Beyaz Kurabiyeler

Beyaz hamur:

3 çay bardağı un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay bardağı toz şeker
90 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Kakaolu hamur için:

3 çay bardağı un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 tatlı kaşığı toz şeker
110 g yumuşak margarin
70 g fındık ezmesi

Glazür:

1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Beyaz hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, hamur kabartma tozu, toz şeker, margarin ve şekerli vanilini ilave edip iyice yoğurun.

2

Kakaolu hamurun hazırlanışı

Unu eleyip hamur kabartma tozu, kakao, toz şeker, margarin ve fındık ezmesi ile iyice yoğurun.

Her iki hamuru 4'er eşit parçaya bölün. Tüm hamur parçalarına 20 cm uzunluğunda rulo şekli verin ve bir kahverengi bir beyaz renkte olacak şekilde yan yana sıralayın. Önce elinizle hafif bastırarak ve daha sonra merdane yardımı ile 2 mm kalınlığında açın. Değişik şekillerdeki kurabiye kalıpları ile, aynı kurabiyede iki ayrı rengin de bulunacağı şekilde kesin.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Kestiğiniz parçaları tepsiye sıralayın. Kalan hamuru toparlayıp fazla yoğurmadan tekrar açıp kalıplarla kesin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Glazürün hazırlanışı

Glazürü hazırlamak için pudra şekerini su ile iyice ezin. Pişirme kağıdından huni hazırlayıp glazürü içine doldurun. Ucunu makasla kesip kurabiyeleri süsleyin.