Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Sucuklu Kek

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sucuk, peynir ve baharatlarla hazırlanan tuzlu bir kek tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Sucuklu Kek

Hamur:

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 - 2,5 su bardağı un
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı
1 su bardağı yoğurt
150 g yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
0,5 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
0,5 çay bardağı ince doğranmış dereotu
100 g küp şeklinde doğranmış sucuk

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
çörek otu
susam

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Ayrı bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurta akını mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, margarin, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, elenmiş un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Peynir, dereotu ve sucuğu da ilave edip iyice karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.