Flag

Tahinli Tatlı

Yaklaşık 4 porsiyon
Kolay
170 dk.
Vanilyalı puding üzerine tahinli karışım ile fırınlanan tatlı tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Tahinli karışım
100 gsade tahin helvası
0,5 çay bardağısüt
3,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
Üzeri için
ceviz
Kalıp
4 adetısıya dayanıklı kase (8 cm)

Ürünü incele

1

Tahinli karışım

Helva ve sütü derin bir kaba alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Buzdolabında 2 saat bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Pudingin hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve ısıya dayanıklı kaplara, üsten ikişer cm boşluk kalacak şekilde doldurun.

3

Fırınlama

Pudingin üzerine helvalı karışımı yayın ve bütün ceviz tanelerini koyun. Kapları 1 cm derinliğinde su doldurulmuş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.