Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tahinli Tatlı

Vanilyalı puding üzerine tahinli karışım ile fırınlanan tatlı tarifi..

yaklaşık 4 porsiyon

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tahinli Tatlı

Tahinli karışım:

100 g sade tahin helvası
0,5 çay bardağı süt
3,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding

Üzeri için:

ceviz

Kalıp:

4 adet ısıya dayanıklı kase (8 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Tahinli karışım

Helva ve sütü derin bir kaba alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Buzdolabında 2 saat bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Pudingin hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve ısıya dayanıklı kaplara, üsten ikişer cm boşluk kalacak şekilde doldurun.

3

Fırınlama

Pudingin üzerine helvalı karışımı yayın ve bütün ceviz tanelerini koyun. Kapları 1 cm derinliğinde su doldurulmuş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 Dakika

Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.