Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tam Buğday Unlu Pratik Ekmek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hızlı maya ile hızlı ekmek yapımı. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu ekmek kahvaltıya yetişir.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tam Buğday Unlu Pratik Ekmek

Hamur:

250 g un
250 g tam buğday unu
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tam buğday unu, maya ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru kalıba alın ve eliniz ile bastırarak yayın. Üzerini keskin bir bıçak ile 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde kesin. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika

Fırından aldığınız ekmeği 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.