Flag

Tarçınlı Bademli Kurabiye

Yaklaşık 30 - 32 adet
Kolay
60 dk.
Badem ve tarçın ile hazırlanan kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıtoz şeker
1 su bardağıince öğütülmüş kabuksuz badem
1 çay kaşığıtoz tarçın
150 gyumuşak margarin
1 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
1 çay bardağıöğütülmüş badem
2 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, öğütülmüş badem, tarçın, margarin ve sıvı yağı ve ilave edip iyice yoğurun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Öğütülmüş badem ve toz şekeri bir tabağa alıp kaşık ile karıştırın. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alın. Her birini tezgah üzerinde rulo şeklinde yuvarlayarak 5-6 cm uzunluğuna getirin. Üzerlerine hafifçe bastırıp tabaktaki bademli malzemeye bulayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.