Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tarçınlı Bademli Kurabiye

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Badem, tarçın ve acı badem aroması ile hazırlanan kurabiye tarifi.

Yaklaşık 30 - 32 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tarçınlı Bademli Kurabiye

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
1 çay kaşığı tarçın
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem
150 g yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 çay bardağı öğütülmüş badem
2 yemek kaşığı toz şeker

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, öğütülmüş badem, tarçın, acı badem aroması, margarin ve sıvı yağı ve ilave edip iyice yoğurun.

3

Şekillendirme ve pişirme

Öğütülmüş badem ve toz şekeri bir tabağa alıp kaşık ile karıştırın. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alın. Her birini tezgah üzerinde rulo şeklinde yuvarlayarak 5-6 cm uzunluğuna getirin. Üzerlerine hafifçe bastırıp tabaktaki bademli malzemeye bulayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.