Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tatlı Burger

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Portakallı kuvertür ve armut dilimleri ile hazırlanan tatlı hamburgerler.

8 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tatlı Burger

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı mahlep
0,5 çay bardağı toz şeker
125 g yumuşak margarin
1 yumurta akı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Dolgu:

2 adet armut
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet portakal
300 g kuvertür
1,5 çay bardağı fındık kırığı
8 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
2 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı susam

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba alın. Mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Mahlep, toz şeker, margarin, yumurta akı ve ılık sütü ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Armutların kabuğunu soymadan ince yuvarlak dilimler şeklinde kesin. Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Armut dilimlerini ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika kaynatın.

Portakalların kabuklarını soyun. Dilimlere ayırıp zarlarını soyun ve küçük küpler şeklinde dilimleyin. Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Fındık kırığı ve hazırladığınız portakalları ekleyip kaşık ile karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine 6 cm çapında 8 adet daire yapın. Buzdolabında bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru tezgaha alın, kuru üzümleri ilave edin ve kısa bir süre yoğurun. 8 eşit parçaya bölün, her birini eliniz ile kuru üzümler hamurun iç kısmında kalacak şekilde yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerini kapatın ve 10-15 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerlerine susam serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve üzerlerini mutfak bezi ile örterek soğumaya bırakın.

4

Servis

Soğuyan hamburger ekmeklerini enlemesine ikiye kesin. Alt kısımlarına birer tatlı kaşığı fıstık ezmesi sürün. Hazırladığınız portakallı çikolataları üzerine yerleştirin. Üzerlerine üçer dilim armut koyun ve böğürtlenli sos dökün. Üst ekmekleri kapatıp servis yapın.