Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tatlı Sincaplar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tarçın ve zencefil ile lezzetlendirilmiş, tereyağlı pekmezli kurabiye tarifi

5 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tatlı Sincaplar

Hamur:

100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
2 - 3 yemek kaşığı esmer şeker
1 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı üzüm pekmezi
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığı tarçın
0,5 çay kaşığı zencefil
2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu ve süsleme:

70 g bitter çikolata
0,5 çay bardağı öğütülmüş fındık
5 adet fındık
Marshmallow

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, esmer şeker, yumurta sarısı, pekmez, şekerli vanilin, tarçın ve zencefili bir kaba alın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Yaklaşık 5x8 cm boyutlarında sincap şeklinde kurabiye kalıbı ile 10 adet hamur kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve süsleme

Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyelerin 5 adedinin düz kısımlarına erittiğiniz çikolatadan sürün ve iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın. Kalan çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin, sincapların kuyruk kısımlarına sıkın ve öğütülmüş fındık serpin. El kısımlarına az miktar çikolata sıkın ve birer adet bütün fındık koyun. Marshmallow’ların altına çikolata damlatıp kurabiyelerin üzerine göz şeklinde yapıştırın. Üzerlerine çikolata ile göz bebekleri çizin ve servis yapın.