Flag

Tatlı Sincaplar

5 adet
Orta
40 dk.
Tarçın ve zencefil ile lezzetlendirilmiş, tereyağlı pekmezli kurabiye tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
100 goda sıcaklığında tereyağı
2 - 3 yemek kaşığıesmer şeker
1yumurta sarısı
0,5 çay bardağıüzüm pekmezi
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
0,5 çay kaşığızencefil
2 - 2,5 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu ve süsleme
70 gbitter çikolata
0,5 çay bardağıöğütülmüş fındık
5 adetfındık
marshmallow

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, esmer şeker, yumurta sarısı, pekmez, şekerli vanilin, tarçın ve zencefili bir kaba alın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Yaklaşık 5x8 cm boyutlarında sincap şeklinde kurabiye kalıbı ile 10 adet hamur kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve süsleme

Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan kurabiyelerin 5 adedinin düz kısımlarına erittiğiniz çikolatadan sürün ve iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın. Kalan çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin, sincapların kuyruk kısımlarına sıkın ve öğütülmüş fındık serpin. El kısımlarına az miktar çikolata sıkın ve birer adet bütün fındık koyun. Marshmallow’ların altına çikolata damlatıp kurabiyelerin üzerine göz şeklinde yapıştırın. Üzerlerine çikolata ile göz bebekleri çizin ve servis yapın.