Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, süt, tereyağı, yumurta akı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Süre sonunda hafif unlanmış tezgahta merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. 7-8 cm çapındaki yuvarlak kurabiye kalıbı ile şekiller kesin. Bu şekillerin ortalarını 2-3 cm çapındaki yuvarlak kalıp ile kesip çıkarın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayıp tepsiye sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 7 - 8 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Glazür karışımını kaseye alın, üzerine sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine sıkın, glazür donmadan çikolata parçaları, portakal kabuğu rendesi ve Antep fıstığı batırın. Glazür donuncaya kadar bekletip servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler