Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Temel Mayalı Hamur - Tatlı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çok amaçlı kullanılabilecek, farklı malzemeler ekleyerek de hazırlanabilecek, temel mayalı hamur tarifinin tekniği burada.

Yaklaşık 60 - 65 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Temel Mayalı Hamur - Tatlı

Hamur:

500 g un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam tuz
1 çay bardağı toz şeker
100 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyin, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Margarin, süt, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Hamuru değişik şekildeki kurabiye kalıpları ile kesin, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısını 1 yemek kaşığı süt ile karıştırın ve hamurların üzerine sürün. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 17 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.