Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Temel Muffin

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile kullanabileceğiniz taşıyıcı muffin tarifi.

6 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Temel Muffin

Hamur:

2 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
70 g yumuşak margarin

Kalıp:

Kağıt muffin kalıbı
Dr. Oetker Tradition Serisi 6'lı Muffin Kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbının içine oturtun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, pudra şekeri ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 3 dakika daha çırpın. Margarini ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından aldıktan sonra metal muffin kalıbından çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.

Şeker hamuru şekillendirme ve figür yapımı ile ilgili videolara Dr. Oetker Youtube kanalından ulaşabilirsiniz. (www.youtube.com/DrOetkerTurkiye)

Farklı şeker hamuru tarifleri için Dr. Oetker web sitesindeki Şeker Hamuru Tema sayfasını ziyaret edebilirsiniz. (www.droetker.com.tr)