Tereyağlı Kalburabastı

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ceviz dolgulu nefis tereyağlı kalburabastı tarifi.

Yaklaşık 20 - 25 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tereyağlı Kalburabastı

Şurup:

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için:

3 - 3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
150 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı Dr. Oetker Karbonat
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu için:

1 - 1,5 su bardağı iri kırılmış ceviz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye koyup orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine irmiği ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Yumurta, tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, toz şeker, karbonat ve şekerli vanilini bir kaba alıp çatal ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp kalbur, rende veya makarna süzgeci üzerine yerleştirin. Üzerlerine bastırarak 6-7 cm çapına getirin. Ortalarına ceviz koyup kapatın ve hafifçe bastırıp yuvarlayarak hamurun yüzeyini şekillendirin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarın. Sıcak kalburabastıları bir spalula ile tepsiden alıp kenarları yüksek bir kalıbın içine sıralayın. Bekletmeden soğuk şurubu kepçe ile üzerlerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.