Flag

Tereyağlı Kalburabastı

Yaklaşık 20 - 25 adet
Orta
40 dk.
Ceviz dolgulu nefis tereyağlı kalburabastı tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
2,5 su bardağıtoz şeker
2,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur için
3 - 3,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıirmik
1yumurta
150 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağızeytinyağı
1 çay bardağıyoğurt
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 çay kaşığıDr. Oetker Karbonat
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu için
1 - 1,5 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Karbonat
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu tencereye koyup orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine irmiği ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Yumurta, tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, toz şeker, karbonat ve şekerli vanilini bir kaba alıp çatal ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp kalbur, rende veya makarna süzgeci üzerine yerleştirin. Üzerlerine bastırarak 6-7 cm çapına getirin. Ortalarına ceviz koyup kapatın ve hafifçe bastırıp yuvarlayarak hamurun yüzeyini şekillendirin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika


Fırından çıkarın. Sıcak kalburabastıları bir spalula ile tepsiden alıp kenarları yüksek bir kalıbın içine sıralayın. Bekletmeden soğuk şurubu kepçe ile üzerlerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın.