Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Üzümlü Bademli Kek

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru üzümlü, bademli, mayalı kek tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Üzümlü Bademli Kek

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
200 g eritilmiş margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
1 su bardağı öğütülmüş badem
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Kalıba serpmek için:

2 yemek kaşığı öğütülmüş badem

Üzeri için:

2 yemek kaşığı yaprak badem
1 - 2 yemek kaşığı kayısı reçeli suyu

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu eleyin ve maya ile karıştırın. Ayrı bir kapta eritilmiş ve ılıtılmış margarini, toz şeker ve kremayı mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları, şekerli vanilini, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve tuzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Maya ile karıştırdığınız unu ilave edip 2 dakika çırpın. Öğütülmüş badem ve kuru üzümleri de ekleyip 1 dakika çırpın. 


Kalıbı margarin ile yağlayın. Öğütülmüş bademleri kalıbın iç kısmını kaplayacak şekilde serpin. Hazırladığınız hamuru döküp üzerini düzeltin. Üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Süre sonunda hamurun üzerini açıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

2

Süsleme ve servis

Fırından aldığınız keki 10 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkarın. Üzerine kayısı reçeli suyu sürüp bademleri serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.