Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Üzümlü Tarçınlı Kek

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ceviz, tarçın ve üzümün nefis uyumu.

10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Üzümlü Tarçınlı Kek

Hamur:

1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 yemek kaşığı un
3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam tuz
7 yemek kaşığı süt
4 yumurta (orta boy)
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp:

Dilimli tabanlı kelepçeli kalıp (26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Üzümleri bir kaseye alın, üzerini kapatacak kadar su doldurun ve 20 dakika bekletin. Süre sonunda suyunu iyice süzün ve 1 yemek kaşığı un ilave edip karıştırın. Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla sıvı yağ, toz şeker, şekerli vanilin, tarçın, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Unlanmış üzüm ve cevizi ilave edip düşük devirde yarım dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika

3

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.