Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yaban Mersinli Kalpli Tart

Yaban mersinli tart hamuru içinde yaban mersinli pastacı kreması. Sevgililer gününe özel tarif.

yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaban Mersinli Kalpli Tart

Hamur:

1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı un

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
80 g margarin

Süslemek için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
10 adet taze yaban mersini (blueberry)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Yaban mersinlerini bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edip orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın. Çatal ile iri parçaları ezerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hazırladığınız yaban mersini püresinden 2 yemek kaşığı kadarını bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bir parça ayırın. Kalan hamuru kalıbın içine, kenar kısmı 4 cm yüksekliğinde olacak şekilde yayın. Çatal ile birçok yerinde delin. Dondurucuya alın ve 5 dakika bekletin. Süre sonunda dondurucudan çıkarın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 Dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Ayırdığınız hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 Dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan tartı dikkatlice kalıbından çıkarın ve servis tabağına alın. Soğuyan pastacı kremasını çırpma kabına alın. Üzerine kalan yaban mersini püresini ilave edin ve mikser ile 2 dakika çırpın. Tartın içerisine alın ve üzerini düzeltin. Buzdolabında 1 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Süre sonunda hazırladığınız kalp şeklindeki kurabiyeler, çikolata parçaları ve yaban mersini ile üzerini süsleyerek servis yapın.